Jouw plafond laten verlagen om energieverbruik te verminderen

Heb je een oud en beschadigd plafond dan kan je plafond verlagen een goed oplossing zijn. Ook kun je heel makkelijk met het verlagen draden wegwerken en is een verlaagd plafond goed voor het energieverbruik verminderen. Veel mensen laten hun plafond verlagen om meer sfeer te creëren. Hoe het ook is, een verlaagd plafond biedt in vele gevallen een uitstekend oplossing. En het mooie van dit allemaal is dat je het helemaal zelf kunt doen. Een aantal tips om de klus te klaren.

 

De keuze maken uit de juiste materialen

Je hebt diverse manieren op een verlaagd plafond te realiseren. Je kunt heel eenvoudig gebruik maken van gipsplaten. Je krijgt met het gebruik van gipsplaten een strak en afgewerkt eindresultaat en je hoeft er niet al te veel energie in te steken. Ook is het mogelijk om een metal stud plafond of spanplafond te plaatsen. Deze type plafonds zijn namelijk heel handig om te isoleren. Ook is het slim om even stil te staan bij de afwerking van je plafond. Wat te denken van mooie traditionele houten balken?

 

Zorg dat je een goede planning maakt

Het is ontzettend belangrijk om voordat je je plafond gaat verlagen een plan hebt. Het is van belang dat je de hoogte bepaalt van het verlaagde plafond en de muren en dit aanduiden in alle vier de hoeken. Probeer verschillende hoogtes om je te kunnen voorstellen welke invloed het verlaagde plafond gaat hebben op je ruimte. Ga ook alvast zoeken naar geschikte materialen. Je kunt op internet inspiratie op doen en de diverse mogelijkheden bekijken.

 

Je verlaagde plafond met of zonder spotjes?

Eenmaal in de hoogte aan het werk kun je net zo goed de tijd gebruiken om er iets heel moois van te maken. Door het verwerken van spotjes in het plafond krijg je gelijk een luxe en sfeervolle uitstraling binnen je ruimte. Je werkt niet alleen de elektriciteitsdraden weg, maar je brengt ook hele mooi sfeerverlichting. Je kunt spotjes verwerken in bijvoorbeeld de woonkamer of keuken, maar ook in de badkamer geeft het een ontzettend mooi sfeervol effect. 

 

Denk ook na over de isolatie

Welke materiaal je ook gaat gebruiken, een plafond verlagen biedt ook kans om je ruimte extra te isoleren en zodoende energieverbruik te verminderen. Je verbetert niet alleen het energielabel van je woning, het scheelt je ook nog eens heel veel kosten op je energie rekening. Neem daarom goed de tijd om isolatiemateriaal aan te brengen. Is de isolatie eenmaal toegevoegd dan kun je je focussen op de afwerking.

Related Posts

test

test